Προδημοσίευση του μυθιστορήματος «Το τάγμα της χαμένης αθωότητας:Ο αυτουργός»

«Ο αυτουργός»- Νίκος Φάκος (εκδ. Αρχίγραμμα)

ISBN: 978-618-80203-0-6

Το μυθιστόρημα «Το τάγμα της χαμένης αθωότητας: Ο αυτουργός» είναι ένα αστυνομικό μυθιστόρημα το οποίο βρίσκεται στο στάδιο της τελικής επιμέλειας. Πρόκειται να δημοσιευτεί σύντομα από τις ανοικτές εκδόσεις «Αρχίγραμμα» σε ελεύθερη ηλεκτρονική μορφή. Με την παρούσα ανάρτηση ήθελα να σας δώσω να δοκιμάσετε μια γεύση από το έργο αυτό το οποίο θα είναι διαθέσιμο τις επόμενες ημέρες.

***

Αφέθηκε για λίγη ώρα στις πράες και ζωογόνες ιδιότητες του τρεχούμενου νερού και έδιωξε από πάνω του όλη την κούραση. Γεμάτος ανάμεικτα συναισθήματα βγήκε έξω και την βρήκε να τον περιμένει εκεί που την άφησε. Κάθησε για λίγο δίπλα της και με μια διαπεραστική ματιά βρήκε για λίγο την αυτοπεποίθησή του. Για εκείνες τις στιγμές οι ρόλοι ήλθαν στα δέοντα. Εκείνος ήταν το αρσενικό και εκείνη το θηλυκό ενόσω οι τελευταίες λέξεις της στροβίλιζαν σαν δίνη ανέμου στο μυαλό του. Έμειναν για λίγο σιωπηλοί στο άδειο δωμάτιο και εκείνη τον άγγιξε στο στήθος στην περιοχή της καρδιάς.

«Δεν ήταν καλός άνθρωπος Φανή, μόνο εσένα έχω…» της συνέχισε με παράπονο.

«Σσσσσσς…», τον προέτρεψε αγγίζοντας τα χείλη του με το δάχτυλό της.

Η ατμόσφαιρα είχε αρχίσει να θερμαίνεται. Εκείνη σίγουρη για αυτόν αφέθηκε στην γοητεία που ούτως η άλλως χάριζε στους γύρω του σε κάθε έκφανσή του. Άλλωστε καθησύχασε τον εαυτό της ότι η ανθρώπινη αδυναμία είναι σαν τα αστέρια. Υπάρχει εκεί ψηλά, την βλέπεις αλλά δεν μπορείς να την αλλάξεις.

Ταυτόχρονα έγειραν και αντάλαξαν ένα φιλί ενώνοντας τα χείλη τους χωρίς να κλείσουν τα μάτια.Ήδη είχε υφάνει τον ιστό της και εκείνος έπεσε θύμα της γοητείας της. Ένα χάδι στον λαιμό ήταν αρκετό να αναστατώσει τον σβέρκο του. Το φιλί που ακολούθησε θαρρείς ότι κράτησε έναν αιώνα. Μια λεπτή κλωστή από σάλιο ήταν η γέφυρα ανάμεσα στην σάρκα και το πνεύμα. Δυο σώματα σφιχταγγαλιασμένα δρόσιζαν τις καυτές πληγές του πάθους τους. Τα χέρια του την έσφιξαν σαν τανάλια και ένα αναφιλητό ηδυπάθειας ήταν η αφορμή να εκραγούν στα πιο χρυσαφένια χρώματα. Η θερμοκρασία σκαρφάλωνε στις υψηλότερες βουνοκορφές του κόσμου, ενώ ρυθμικά τα κορμιά ανακάλυπταν τις λεπτές γραμμές του πόθου. Τα μαλλιά της κυλιόντουσαν σε όλη την έκταση του κορμιού του όσο η γλώσσα της χάραζε υγρούς διαδρόμους απόλαυσης. Τα χρώματα πήραν άλλη μορφή και τα αρώματα άλλη έννοια. Ο κόσμος έφτασε στο σημείο μηδέν και οι λέξεις έχασαν την ουσία τους. Τα κύτταρα της υλικής υπόστασης φορτίζονταν από ισχυρές δόσεις ηλεκτρισμού και ο αέρας ήταν μάρτυρας της συνένωσης στον χώρο. Τα ηλεκτρικά φορτιά έδιναν κίνηση και οι ψυχές τους φωτίζονταν. Η πανδαισία των αισθήσεων ήταν σε πλήρη αρμονία. Ο ορίζοντας έμεινε αδειανός από εικόνες και στο κενό λικνίζονταν η παρουσία της θηλυκής της υπόστασης. Το κέντρο του κόσμου ήταν αυτή και τα ξανθά μαλλιά μαστίγωναν κάθε του αντίσταση. Ο ιδρώτας όριζε τις μυρωδιές των πάντων και η ανάσα τους χαμογελούσε κάπου στο βάθος σιβυλλικά. Η ένωση όριζε τον Χρόνο όπως η γέννησή του τον συμφώνησε από αρχέγονες καταβολές. Τα κορμιά τους πάλλονταν ρυθμικά και συντονισμένα σαν τις χορδές μιας άρπας. Η μελωδία που τραγουδούσαν τα δύο σώματα χάριζαν απλόχερα την ίαση στις ψυχές τους. Όταν η στιγμή ορίστηκε σιωπηλά, ξέσπασαν και οι δυό τους σε μια παντοδύναμη μέθη της ύλης. Το πνεύμα είχε γίνει ένα. Αναφιλητά και χτύποι μαρτυρούσαν την παρουσία από κάτι θεϊκό ολόγυρά τους. Η ένταση έσπευσε να επιστρέψει στο σημείο ισορροπίας και οι ανάσες τους πάλωνταν σε έναν χορό γλυκόπιοτο. Τα δυο σώματα χρωμάτιζαν τα όνειρα που κυμάτιζαν μπροστά τους. Μια θάλασσα από συναισθήματα γκρέμισε με ορμή κάθε αμφιβολία. Έμειναν αγκαλιασμένοι για όση ώρα η καρδιά τους έκρουε τους ήχους της με ορμή. Τα βλέμματά τους έμειναν ενωμένα σαν να αποζητούσαν ξανά αυτό που μόλις είχαν ζήσει. Η μέθεξη ήταν οριστική σε μια συμφωνία μυστική. Τώρα πια γνωρίζει ο ένας τον άλλον.

Σχολιάστε