Γραφίδα

Η γραφίδα είναι το μανιφέστο μας. Δεν διαχωρίζουμε καμία συγγραφική δημιουργία, δεν προσηλωνόμαστε σε συγγραφικά είδη και λογοτεχνικές κλίκες, δεν απορρίπτουμε οποιαδήποτε έκφραση αποτυπωμένη στο χαρτί.

Αντίθετα πιστεύουμε σε έναν κόσμο που μάχεται με την πένα του, στη φαντασία που εκτείνει τα όριά της στο άπειρο, τη δημιουργία που κοσμογονεί την ουτοπία και τη μυθοπλασία που κρίνει έναν κόσμο που ο συγγραφέας τον βλέπει με διαφορετικό μάτι.

Το Αρχίγραμμα είναι ένας λογοτεχνικός ιστότοπος που δημοσιεύει λογοτεχνικά κείμενα αλλά και νέα για την τρέχουσα λογοτεχνική επικαιρότητα, και εκδίδει δωρεάν και νόμιμα ηλεκτρονικά λογοτεχνικά βιβλία υπό τις άδειες creative commons από δημιουργούς που το επιλέγουν, χωρίς απολύτως καμία οικονομική απαίτηση. Τα κείμενα επιμελούνται και αναρτώνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, όπως κάνει τα τελευταία πέντε χρόνια. Με εκτίμηση και σεβασμό σε κάθε δημιουργία, αναμένουμε τη γραφίδα σας να κοσμήσει την ιστοσελίδα μας, αφού πρώτα διαβάσετε τους όρους συμμετοχής.

Έχουμε εκδώσει δύο συλλογικά ηλεκτρονικά βιβλία καθώς και διηγήματα, ποίηση, μυθιστορήματα, χωρίς κάποια συγκεκριμένη θεματική ή κάποια αισθητική καθώς θεωρούμε ότι η γραφίδα είναι το μέσο έκφρασης μιας καλλιτεχνικής δημιουργίας. Αν λοιπόν έχετε στο συρτάρι σας κάποιο κείμενο, βιβλίο ή ποίημα το οποίο θέλετε να το επιμεληθούμε και να το δημοσιεύσουμε παρακαλούμε  επικοινωνήστε μαζί μας.

Με σεβασμό σε κάθε δημιουργό και εκτίμηση,

Νίκος Φάκος

2 σκέψεις σχετικά με το “Γραφίδα

  1. Μου αρέσουν τα ταξίδια με τα τραίνα .Ο θόρυβος της ατμομηχανής , οι διάφοροι άνθρωποι που μπαίνουν μέσα και που έχουν μια κρυφή ιστορία χαραγμένη στο πρόσωπο τους, η διαδρομή και τα μέρη που βλέπεις και μπορείς αν θελήσεις να τα δεις, να κατέβεις στο σταθμό ή να συνεχίσεις και να πας στο επόμενο. Είναι συναρπαστικά!
    Γι αυτό με μεγάλη χαρά γίνομαι συνεπιβάτης σου, για όλους τους λόγους που προανέφερα , αλλά και γιατί αγαπάω πολύ τα παιδιά ,είτε είναι μικρά είτε είναι μεγάλο αλλά με μια καρδιά μικρού παιδιού, μιας και το επάγγελμά μου είναι τέτοιο (νηπιαγωγός βλέπεις).
    Καλά μας ταξίδια λοιπόν. Καλησπέρα και καλώς σε βρήκα 🙂 .

Σχολιάστε